Spar strøm med LED

LED belysningVi husker alle da el-spare pærerne kom frem, uhh nu skulle vi alle have en kæmpe klump i lampen, der tændte 15 sekunder efter vi kom ud på toilettet.

De var altså ikke helt heldige og de gik i stykker næsten lige så hurtigt som de billige glødepærer.

Det var med andre ord ikke det vildeste hit – men de sparede dog enormt meget strøm i deres storhedstid.

LED er noget helt andet

LED belysning e r noget komplet andet, her tændes lyset med det samme og der er ikke pærer, som kan gå i stykker hele tiden.

Kæber du en LED ”pærer” er den forventede holdbarhed ca. 20 år – alene det, bør være nok til langt de fleste skifter til LED, at de så også bruger mindre strøm en de bedste sparepærer, ja det gør løsningen enormt attraktiv.

LED til alt i dag

LED belysning er udviklet i mange år nu og det betyder du kan få en løsning til stort set alle områder i boligen.

Du kan få et LED lysstofrør til din emhætte og d kan få LED pærer til dine spots i loftet, med andre ord, du kan få LED til stort set det hele.

Du bør dog ikke bare kaste dig ud i at skifte ALT ud i boligen toil LED på samme tid.

Hus de pærer du har nu, dem har du selv betalt for og det beløb du har betalt, ja det vil skift til LED ikke sådan bare lige tilbagebetale i kraft at lavere energiforbrug.

Det er derfor en god ide, at skifte når en pærer springer.

Områder med glødepærer – altså de helt gamle, der kan du fint skifte til LED og opnå en klækkelig besparelse over de næste 20 år.

Glødepærer holder generelt ikke ret mange år og bruger enormt meget strøm på at lyse.

LED til spots

Har du sports i loftet vil de være koblet til en omformer og det er ikke altid, at den kan klare du skifter over til LED.

Du kan naturligvis prøve at sætte en LED pærer med samme watt som en af de eksisterende pærer og se om det virker, det er den lette løsning, hvis du ikke vil op på loftet og finde transformatoren og læse på den.

Du kan i dag få både de gamle pærer til små lamper f.eks. dem man ofte har ved et spejl – over til de helt små i indbygningsspots som LED.

Husk farven på LED

Når du skal i gang med at skifte forskellige områder af boligens belysning ud til Led, så er det en gode ide at huske på, at LED kan lyse i mange farver, de kan lyse fra rød til gul og blå og alt imellem.

Det betyder at du kan få en LED pærer til din fordelingsgang, der har et rødt skær eller måske et mere blåt skær.

Vi er jo opvokset med et varmt rødt skær fra glødepærer og det er det vi er vand til. Skifter du til en LED pærer med meget skarpt blåt lys, vil det se helt underligt og klinisk ud.
Det kan komplet ødelægge hyggestemningen i en stue, hvis du kommer til at vælge forkert, så husk at tjek hvilken type farvespektrum den pære du ser på leverer.

I din fordelingsgang, kælder og på trapperne, er farven ikke ret vigtig. Her bruger vi kun lyset til at orienterer os og der hjælper det os ikke ret meget om det er rødligt eller køligt i farverne – men det er hunde vigtigt i vores opholdsrum.