Energihjælpepakker fra staten 2022

Det er så småt ved at gå op for de folkevalgte politikere i hele EU, at det er ”dårlig presse” hvis de ikke får taget sig sammen og fundet en løsning, der kan hjælpe dem, der udfordres økonomisk af de voldsomme el og gaspriser (ja og træpillepriser)

Pressemøde nr. 2 – Du kan få et lån

statsstøtte energiPå første pressemøde vi alle danskere en lille ubetydelig lettelse af el-afgiften, en lettelse så lav, at det fik meget stor kritik efterfølgende og blev udlagt som en direkte hån mod dem der er ramt af 500% varmeudgift.

Alle fik omkring 20 – 40 kroner i nedsat afgift pr. år.

Her blev det også forklaret, at alle offentlige bygninger fremadrettet skal opvarmes mere ansvarligt og temperaturen derfor skal nedsættes til 19 grader.

På pressemøde nr. 2 om energikrisen var derfor spændt ventet – nu må der da komme noget, til alle dem der skal bruge 100.000 på at varme huset op i løbet af vinteren.

Du kan få et lån med 5 års afdrag

Mette Frederiksen indledte med at forklare, at det de vil få til folketinget med, er en plan om at alle skal kunne få lov til at låne den merudgift de pålægges i forhold til 2021.

Du vil med andre ord kunne få et loft over udgifterne til varme og afbetale den voldsomme stigning over 5 år med staten som långiver.

Se vil elpriserne og alle de andre priser på energi kun være vildt høje i år, ja så er det jo sådan set en helt genial løsning.

Vi skal huske på der er voldsom inflation på bl.a. fødevarer og for den ikke skal stige endnu mere, er det enormt vigtigt, at der ikke sendes milliarder i omløb.

Ved at lade den enkelte borger låne af staten, vil der ikke som sådan komme ekstra penge ud i samfundet (den kan så diskuteres, men der kommer ikke ekstra penge ud)

Og det gør, at vi kan holde inflationen nede og på samme tid få en håndsrækning.

Hvad kan vi forvente fremadrettet

Ingen ved det, men det tyder på, der snart kommer tiltag på Eu niveau, hvor el-prisen frigives, så den ikke længere skal følge gasprisen.
Det kan medfører et stort fald i el-priserne og får vi set nærmere på flaskehalsen omkring Tyskland og vindmøllestrøm, kan vi muligvis komme igennem krisen uden alle med gasfyr brænde gulvet.

Et enkelt ting mange nok ikke bemærkede var at Dan Jørgensen nævnte, at de også vil bede folketinget om at inkluderer skift fra træpillefyr til varmepumpe i energitilskudspuljen.

En pulje der blev åbnet i dag og allerede er revet væk, så det kunne ikke være mere ligegyldigt og virkelighedsfjernt at han overhovedet nævner det.

Men naturligvis på den lange bane positive.

Virksomhederne var inkluderet også og her vil der muligvis også blive tale om en låneløsning.